2011. szeptember 29., csütörtök

Két kis vöröses dominikai borostyán darab - Jelenlegi ára: 1 100 Ft


Eladó egy igazi különlegesség, két kisebb két oldalt csiszolt, vörös dominikai borostyán darab, buborékokkal és repedésekkel. Ajándékba adok hozzájuk 3 hasonló méretű, csiszolatlan, de nagyrészt átlátszatlan darabot is.
Európában kevésbé ismert fajta, a balti borostyánnál csak pár millió évvel fiatalabb, a Hymenaea Protera nevű, kihalt növény váladékából kialakult fosszilis borostyán. Nevét a lelőhelyéről, a Dominikai Köztársaságról kapta, ahol őserdők mélyén, a földbe vájt tárnákban hagyományos módszerekkel folyik a bányászata. Becsült kora valahol 25 és 40 millió év között van, forrástól függően.
A képeimen látható vonalzó és/vagy érme a méret érzékeltetésére szolgál, nem képezi az aukció részét. A képek minden esetben megfelelnek a valóságnak. A színek megjelenítését esetenként lényegesen meghatározzák a fénykép készítésekor uralkodó fényviszonyok és a megtekintéshez használt monitor kalibrációja, kérem ezt vegyék figyelembe.
Ha bármi kérdés merülne fel, kérem még licitálás előtt tegyék fel, igyekszem minél gyorsabban és a legjobb tudásomnak megfelelően válaszolni. Beszámítás, csere, személyes átvétel nem lehetséges. Kérem figyelmesen olvassák el a Szállítási feltételeket is! Több áru együttes vásárlása jelentősen kedvezőbb szállítási díjat jelent (postai súly alapú díjszabás). Külön kiemelném hogy a borostyán, kopál és társaik nagyon könnyű anyagok.



Jelenlegi ára: 1 100 Ft

Az aukció vége: 2011-10-02 15:55
. Két kis vöröses dominikai borostyán darab - Jelenlegi ára: 1 100 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése